Thursday, July 10, 2014

Resipi Kesihatan dgn Daun Greenvia Stevia

Memandangkan sekarang bulan Ramadhan, di sini kami ingin share satu menu untuk berbuka iaitu:

SAMBAL TUMIS UDANG



Ramuan:
1/4 udang harimau
2 cawan cili mesin
3cm belacan
4 biji bawang besar (2 biji untuk dimesin, 2 bii untuk dipotong dadu)
6 biji bawang putih
1 cawan air asam
2 biji bawang besar
1 cawan minyak jagung





Cara-caranya:


1. Tumis bawang yg telah dihiris sehingga garing.

2. Kemudian masukkan cili yang telah di campur dengan belacan, bawang putih, bawang merah & masak sehingga garing, kemudia masukkkan air asam jawa dan bawang yg dipotong dadu.

3. Masukkan 2 sudu kecil garam, 1 sudu the daun GreenVia Stevia.

4. Tunggu hingga menggelegak, dan masukkan udang.

5. Kacau sehingga masak dan hidangkan.
Sambal Tumis Udang dgn dau Greenvia Stevia
*Pasti sedap, sangat menyelerakan dan yg paling penting zero kalori.
*Selamat mencuba~




No comments:

Post a Comment